Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Online trends en inzichten

Hoe social media een bepalende rol spelen bij SEO

Op25, feb 2013 | In Online trends en inzichten, Social Media | Dooradmin

Sociale media kunnen je helpen om op een persoonlijke manier met je fans in contact te treden. Niet alleen bouw je daardoor een band met je klanten op, ook zoekmachines als Google weten op die manier dat jouw website belangrijk is. Zo zal jouw website beter scoren in Google en zodoende makkelijker gevonden worden. Een must voor elke onderneming.

Gebruik Facebook en Foursquare voor je locatie

Locatie speelt een grote rol in het algoritme dat Google gebruikt. Als je aanwezig bent op Facebook en Foursquare, is het goede nieuws dat beide sociale netwerken andere gebruikers toe laat om in te checken op jouw locatie. Google Places rangschikt de gevonden resultaten in hun zoekmachine ook per locatie, dus het is belangrijk dat je effectief gevonden kan worden op die locatie.

Twitter en Facebook

Bij Facebook is het niet alleen van belang dat er ingecheckt wordt, ook de mate van invloed dat je hebt op beide sociale netwerksites speelt een rol. Op Twitter zijn jouw aantal volgers en je mentions ontzettend belangrijk, terwijl Google op Facebook vooral kijkt naar het aantal gedeelde berichten en de likes. Ook de autoriteit van jouw fans of followers hebben een impact. Hoe meer gerenommeerde bedrijven of personen jouw bedrijf leuk vinden, hoe beter je zal scoren .

Google+

Ook al komt Google+ niet echt van de grond in onze contreien, Google vergeet zijn eigen sociale netwerksite natuurlijk niet. Hoe actiever je bent op Google+, hoe groter de kans dat je beter zal scoren. Niet omdat Google zichzelf voortrekt, maar omdat Facebook zelf een deel afschermt van zoekmachines. Ook bevat een Google-profiel veel tekst en kan er dus meer geïndexeerd worden. Een ander voordeel van Google+ is dat je door de links die je binnen Google+ met anderen hebt, al beschikt een heel grote interne linking. En zoals eerder al eens beschreven, zijn veel links goed voor je vindbaarheid.

SEO en sociale media zijn op veel vlakken met elkaar verbonden en beide bepalen ze eigenlijk hoe goed jouw website in Google gerangschikt staat. Het loont alvast de moeite om voldoende aandacht te besteden aan je online aanwezigheid op social media.

Scoort jouw website op Google zoals gewenst?

Meer weten

Foto: easi-ie.comTags | , , , , , ,