Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Social Media

03

apr
2012

In Social Media
Technology

G for Ghendetta: check-in or die trying

Op03, apr 2012 | In Social Media, Technology | Dooradmin

Gent is weer een online game rijker. Tijdens ‘Apps For Ghent’, een wedstrijd waarin concepten en prototypes van apps voorgesteld worden op basis van beschikbare open data, slaagde het Gentse studententeam ‘iRail’ erin om het hart van de social mediaverliefde Gentenaar te veroveren.

Capo

In ‘G for Ghendetta’, een location based game, wordt iedere deelnemer bij één van de vier clans gevoegd. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk in te checken met Foursquare op verschillende locaties in en rond Gent om zoveel mogelijk gebieden te veroveren.

De gebieden kan je raadplegen op een kaart. Per check-in win je een ‘battle’ voor je clan en krijg je een punt. Wie individueel het meeste punten haalt in een clan, is de ‘Capo’. Het team dat alle gebieden verovert, wint het spel.

Populair

Om deel te nemen moet je een account hebben bij Foursquare. Het upcoming social medianetwerk heeft zelf al een spelelement door punten en badges toe te kennen aan check-ins. Maar de clans en het lokale spelsysteem zorgen voor meer betrokkenheid bij gebruikers.

Een week na lancering hebben meer dan 600 Gentenaars zich aangemeld om mee te spelen in vier verschillende clans: the panthers, hawks, snakes en wolves.

Twitter

Ghendetta is op korte tijd ingeburgerd. En dat vertaalt zich in nieuwe gewoonten om check-ins te genereren. Een omweg nemen met de auto om even een andere zone in te rijden, joggen met de smartphone of per fiets op zoek gaan naar gratis Wi-Fi zijn maar enkele voorbeelden.

De beleving breidt ook uit naar andere sociale netwerken als Twitter. Tweets over veroverde gebieden, Twunches en meetings om locaties te veroveren zijn dagelijkse kost geworden. Iedere clan heeft intussen zelfs een eigen Twitteraccount.

Cheaters

Ghendetta is nog in volle ontwikkeling waardoor er nog enkele bugs in zitten. Je kan zo vaak off the grid inchecken als je wil zonder limitaties, en manueel verwijderde check-ins, die niet meer tellen voor Foursquare, blijven geldig in het spel. Dat heeft al voor een heleboel valsspelers gezorgd. Zelfs Chuck Norris werd gespot in één van de clans.

De moderators proberen het spel onder controle te houden door punten af te nemen en werken achter de schermen verder aan een goed en eerlijk spelverloop. Ghendetta is zo op weg om de hele stad te veroveren. Er gaan zelfs stemmen op om het spel uit te breiden naar andere steden.

Deelnemen?

Wie de hype mee wil beleven kan zich inschrijven met foursquare op www.ghendetta.be. De clans kan je volgen @GhendettaHawks, @GhendettaSnakes, @GhendettaWolves en @Gdettapanthers op Twitter. Meer weten over het spel? Ga dan naar www.ghendetta.be/about.