Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Online trends en inzichten

Hoe maak ik van mijn site een instant succes?

Op18, jan 2013 | In Online trends en inzichten, Social Media, Web | Dooradmin

Jouw gloednieuwe website staat online? Proficiat, je hebt stap 1 van het online proces goed afgerond. Maar wie denkt dat zijn website direct gevonden zal worden, heeft het mis. Om van je website snel een succes te maken, is er meer nodig dan enkel en alleen maar je online visitekaartje. Contactpunt geeft je enkele tips om goed te starten met je nieuwe website.

Deze 8 stappen helpen je op weg

  1. Laat je persoonlijk en online netwerk via e-mail weten dat je een nieuwe website hebt. Als de site voor hun relevante informatie bezit, dan komen ze later zeker en vast opnieuw een kijkje nemen.
  2. Door het ruime assortiment aan smartphones is iedereen tegenwoordig een beetje journalist, toch kan het lonen om redacties, journalisten en tijdschriften een persbericht te sturen met de verwijzing dat er voor hun lezers relevante informatie op jouw site staat. Als er regelmatig nieuwe content verschijnt, dan zal jouw website al vlug bij hun favorieten staan.
  3. Op alle folders, advertenties, visitekaartjes en verpakkingen plaats je de url van je website. Zo prikkel je potentiƫle klanten om een kijkje te komen nemen op je website.website beter maken
  4. Ga een samenwerking aan met websites die ook door jouw potentiƫle klanten bezocht worden. Laat die bedrijven naar jouw website linken en in ruil kan jij op jouw website een link naar hun site plaatsen.
  5. Heel veel surfers komen nog op portaalsites terecht in hun zoektocht naar juiste informatie. Het kan dus zeker en vast lonen om op zoveel mogelijk rubrieken van de belangrijkste portaalsites van jouw sector te staan.
  6. Sociale media als Twitter en Facebook zijn ontzettend handige tools om de content op jouw website kosteloos te verspreiden. Plaats foto’s op Facebook, link naar je website en Twitter je laatste nieuws de wereld in. Ook humor werkt, dus kan je ook best af en toe ludiek uit de hoek komen. Met een grappig YouTube-filmpje kan je veel surfers naar je site lokken.Facebook Twitter Pinterest Social Media
  7. Koop zoektermen bij de belangrijkste zoekmachines en maak online reclame bij de zoekresultaten (sponsored ads). Zo verschijn je telkens bij de eerste drie zoekresultaten.
  8. Als je liever geen geld geeft aan sponsored ads, dan is een goede zoekmachine optimalisatie (SEO) van kapitaal belang. Als je niet de juiste kernwoorden gebruikt, dan zullen de zoekmachines jouw webpagina’s natuurlijk niet terugvinden.

Als je website goede content heeft, dan zal hij na veel vijven en zessen waarschijnlijk wel gevonden worden, maar het gaat natuurlijk veel sneller als u een handje helpt. Met deze tips helpen we je al graag al een eindje op weg. Je kan ook altijd beroep doen op een externe webpartner. Wij zorgen op een professionele en stipte manier dat je website gepromoot wordt. Op die manier kan je je blijven richten op de eigen taken.Tags | , , ,