Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Online trends en inzichten

Video delen met Viddy: op naar 1 miljard dollar

Op16, mei 2012 | In Online trends en inzichten, Social Media, Technology | Dooradmin

De populariteit van foto’s nemen, bewerken en delen is de laatste jaren flink toegenomen. De hype is zelfs zo groot dat we het nu kunnen meten; 1 miljard dollar spendeerde Facebook aan Instagram. Niet slecht voor een paar leuke fotofiltertjes.

Zou de populariteit ook overslaan op apps die korte filmpjes registreert, bewerkt en deelt? Viddy is alvast op weg om de Instagram van video’s te worden.

Video delen met vrienden

Viddy doet ongeveer hetzelfde als Instagram, alleen werk je met video’s van een 15-tal seconden in plaats van foto’s. Je kan je video’s delen met vrienden, reageren op die van anderen en ze liken. Een samenwerking met Facebook laat gebruikers toe om vrienden op via het populairste sociale netwerk de hoogte te brengen welke filmpjes bekeken worden. Deze functie is optioneel en kan je dus uitschakelen.

Bewerken met filters en muziek

Net als bij Instagram kan je je materiaal bewerken met filters. Zo kan je spelen met kleuren en effecten, maar ook met muziek. Schijnbaar onschuldige situaties worden in een handomdraai omgetoverd tot slapstick en spannende scènes. En dat maakt Viddy zo populair. Het is snel, eenvoudig en voor iedereen. Bovendien is het naast een tool ook een sociaal netwerk.

Werkpunten

De muziek/filter-keuze is wel beperkt. Elke filter heeft zijn vaste muziek. Je kan het geluid wel afzetten, maar niet vrij kiezen. Het duurt ook even voor het bewerkte filmpje helemaal uitgerenderd is en dus deelbaar is online.

Steeds populairder

Viddy bestaat intussen meer dan een jaar. Sinds de samenwerking met Facebook en het gebruik door enkele Amerikaanse celebrities, zoals Snoop Dogg, Bill Cosby, Justin Bieber en Mark Zuckerberg himself, steeg het aantal gebruikers van 15 miljoen naar 26 miljoen in amper een week tijd. Goed voor meer dan 100 miljoen nieuwe video’s per maand.

De video app haalde in april 2012 enkele belangrijke investeerders binnen, zoals Biz Stone (medeoprichter van Twitter), rapper Jay-z en de investeringsmaatschappij van Will Smith. Het brengt de teller op 30 miljoen dollar.

Eén van de concurrenten van Viddy is Socialcam. Het werkt op dezelfde manier en is net als Viddy gratis beschikbaar op iOS en Android. Ze hebben beiden ook een webversie.

Of Viddy hetzelfde lot wacht als Instagram, een overname door Facebook ter waarde van 1 miljard dollar, zal de toekomst uitwijzen. De interesse is alvast heel groot en de geruchtenmolen draait op volle toeren.