Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Communicatie

08

aug
2014

In Communicatie
Social Media

De beste bronnen voor gratis foto’s

Op08, aug 2014 | In Communicatie, Social Media | Dooradmin

Op online platformen is de aanwezigheid van interessante afbeeldingen en passend visueel materiaal een must. Goede visuele content in een goed opgezet kader spreekt aan en houdt de aandacht van de lezer langer bij de zaak. Het is niet altijd even evident om aan goede, rechtenvrije foto’s te geraken zonder complicaties. Aan grote afbeeldingenbanken zijn vaak kostenplaatjes verbonden, en op die kosten kan je nu eenmaal besparen. Daarom vind je hier een lijst met bronnen vol gratis afbeeldingen, die rechtenvrij zijn en voor gemeenschappelijk gebruik.

Gemeenschappelijk gebruik en Creative Commons

Copyright bescherming is een groot struikelblok bij de zoektocht naar bruikbare beelden en beeltenissen. Gelukkig zijn er gratis afbeeldingen beschikbaar in gratis beeldbanken met rechtenvrije foto’s. Deze gratis foto’s vallen onder te term ‘public domain’. Items die tot het public domain behoren, zijn producten of afbeeldingen waarvan de copyrights verlopen zijn. Deze gratis afbeeldingen kunnen probleemloos gebruikt worden op je persoonlijke website of blog.

Creative Commons is een organisatie die het gebruik van creatieve middelen mogelijk maakt. Er zijn verschillende types Creative Commons materiaal, zoals gratis afbeeldingen, geluiden, muziek en video’s. Sommige items zijn helemaal vrij te gebruiken, terwijl anderen beperkt zijn in gebruiksmogelijkheden of zelfs helemaal niet aangepast mogen worden.

koffie, fruit, gratis afbeeldingen, rechtenvrije afbeeldingen

Databases met gratis afbeeldingen

Het internet puilt uit van gratis beeldbanken en fotodatabases, de ene al wat gebruiksvriendelijker dan de andere. Bij sommige van deze gratis beeldbanken moet je een account aanmaken om gratis afbeeldingen te downloaden. Een greep uit het aanbod:

gratis foto's, gratis beeldbank, rechtenvrije foto's

Zoekmachines voor gratis foto’s

Volgende zoekmachines beschikken zelf niet over rechtenvrije foto’s, maar helpen je wel bij je zoektocht naar gratis foto’s. Ze doorzoeken het web op basis van je zoekcriteria en brengen je naar webpagina waar je afbeeldingen kan downloaden.

landschapsfoto, gratis afbeeldingen, gratis beeldbank

Andere mogelijkheden om afbeeldingen te downloaden of zelf samen te stellen

Canva stelt een webapplicatie ter beschikking om foto’s aan te passen aan je eigen wensen. Je kan eigen foto’s gebruiken of rechtenvrije afbeeldingen downloaden om te bewerken. Je hebt een ruime keuze aan lettertypes, gratis foto’s en bewerkingsmethoden.

PicMonkey is een gebruiksvriendelijke, kant-en-klare methode om fotocollages en fotobewerkingen uit te voeren, zonder dat je er een account hoeft aan te maken. Ook hier is een mogelijkheid om gratis foto’s te gebruiken.

Photovisi is een tool om snel en makkelijk fotocollages te creëren met gratis afbeeldingen.

Be Funky is een complete fotobewerkingstool die in in je browser draait. Het is een handig programma met oneindig veel mogelijkheden, zonder dat je speciale software nodig hebt.

Grafieken en flowcharts kunnen snel en gratis ontworpen worden op verscheidene websites. Grafiekjes hebben hun nut en zijn vaak handig om een beeld te scheppen bij een verhaal. Volgende websites bieden de mogelijkheid om grafieken te creëren:

Deze lijst van gratis beeldbanken en websites om afbeeldingen te downloaden is echter niet compleet. De mogelijkheden voor het vinden van het perfecte beeldmateriaal zijn oneindig. Al deze methoden zijn geschikt om op een goedkope manier beter op te vallen op het web en op social media. Wie zoekt, die vindt!Tags | , , , , , , ,