Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Communicatie

Waarom praat iedereen over content?

Op08, mei 2014 | In Communicatie, Online marketing, Online trends en inzichten | Dooradmin

Content marketing wordt gebruikt door 86% van de B2C en 91% van de B2B marketeers – Content marketing Institute

Tegenwoordig hoor je het overal: content marketing. Meer en meer bedrijven bewandelen het pad van deze  marketingtechniek. Mede door de komst van sociale media en het stijgend gebruik van online zoekmachines, dienen bedrijven zich aan te passen aan deze nieuwe gewoonten. Maar waarom is het al ‘content marketing’ wat de klok slaat?

Content marketing in een notendop

Content marketing is het maken, publiceren en promoten van waardevolle inhoud die perfect is afgestemd op jouw doelgroep. In één zin kan content marketing omschreven worden als het creëren van de juiste content, op de juiste plaats en op het juiste moment. Die inhoud moet een antwoord bieden op vragen van de ideale klant, en is REAL:

 • Relevant: content moet een probleem oplossen
 • Enlightening: content komt met nieuwe objectieve informatie
 • Actionable: content spoort aan om nieuwe informatie op te zoeken
 • Lively: content moet entertainen

Bij content marketing gaat het niet meer om pushen. Door de creatie van relevante content, komt de klant zelf én vrijwillig bij het bedrijf terecht, doordat het bedrijf daar is waar de prospect haar nodig heeft.

90% van de consumenten vindt unieke content waardevol en 78% is van mening dat bedrijven die unieke content aanbieden geïnteresseerd zijn om een goede relatie met hen op te bouwen – Newscred

Het belang van content marketing

De hedendaagse consumenten liggen niet meer aan jouw voeten. Alles wat je als bedrijf doet of zegt, wordt onderworpen aan het kritische oog van de consument: it will and can be used against you. Reclamespots, radiospots of nog meer reclame in de brievenbus? Er is meer nodig dan dat! Vandaag de dag draait het allemaal rond relevantie. We leven in een samenleving waarin mond-tot-mondreclame en sociale media van groot belang zijn. Goede content wordt opgemerkt en gedeeld met anderen, zowel online als offline. Perfect, want de consument hecht meer belang aan de aanbevelingen van vrienden en familie.

Interessante content is een van de 3 belangrijkste redenen voor mensen om merken op social media te volgen – Newscred

word-of-mouth

What’s in it for me?

Het leveren van betekenisvolle inhoud heeft tal van voordelen voor jouw bedrijf, zoals het:

 • Verhogen van de online zichtbaarheid
 • Genereren van traffic naar de website
 • Trekken van aandacht en vergroten van top-of-mind awareness
 • Genereren van leads
 • Versterken van de klantenrelatie
 • Overkomen als een expert in eigen vakgebied
 • Versterken van het bedrijfsimago

Bedrijven met een actieve blog zien het aantal leads met meer dan 97% stijgen – Newscred

Content creatie is met 53% de belangrijkste SEO strategie – Newscred

Kwanta kosta?

Content marketing kost 62% minder dan traditionele marketing. – Newscred

Tijd en geduld.

Door de komst van nieuwe verspreidingskanalen die slechts een beperkt budget vergen, is het zeker de moeite waard om te investeren in content marketing. Maar één van de nadelen is dat het pas een merkbaar effect heeft na langere tijd. We spreken van zo’n 3 tot 6 maanden.

Daarenboven dien je de website te optimaliseren in functie van gebruiksgemak en moeten sociale media kanalen efficiënt ingezet worden. Je zal moeten investeren in een strategie en planning om op regelmatige basis relevante content te blijven creëren en verspreiden. Met een goede aanpak trek je de klant naar jou toe. Aangezien consumenten dagelijks een grote hoeveelheid informatie dienen te verwerken, is het wel belangrijk op te vallen. Niet?

Vandaar content marketing!

schaakspel-strategie

Heb je interesse en wens je meer informatie of begeleiding bij de investering in content marketing? Dan helpen wij jou graag verder! Als digitaal bureau bieden wij bedrijven advies en ondersteuning op gebied van online marketing.

Ik wens meer informatie

Tags | , , , , , , , , , ,