Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Design

5 tools voor je eigen infographic zonder designer

Op30, aug 2012 | In Design, Online trends en inzichten, Web | Dooradmin

Infographics zijn razend populair. Ze worden vaker gedeeld dan artikels en rapporten met dezelfde inhoud. Afbeeldingen zijn nu eenmaal leuker om te bekijken dan pagina’s lange verslagen met allerlei data.

Gelukkig moet je niet meer over het nodige creatieve designtalent en de softwarekennis beschikken om een eigen infographic te maken. De volgende gratis tools zorgen voor een professionele infographic in enkele minuten.

Infogr.am

Met Infogram kan je kiezen uit een tiental vooraf gemaakte infographics om ze daarna te bewerken en aan te vullen met jouw gegevens. Je kan een nieuwe grafiek, foto’s, tekst en quotes toevoegen.

Eens je klaar bent, kan je jouw ontwerp meteen online plaatsen en delen met iedereen. Wil je geen volledige infographic maken? Dan kan je er ook voor kiezen om enkel een grafiek te gebruiken.

Visual.ly

Visual.ly is een snelle tool om Hashtags, Twitter-of Facebookcijfers met elkaar te vergelijken. Je hoeft enkel de verschillende gebruikersnamen in te vullen, op ‘generate’ te klikken en de infographic vormt zich vanzelf. Je zit wel vast aan een beperkt aantal templates, maar het design mag er zijn.

Het is de ideale tool om snel, eenvoudig en toch visueel knappe infographics te presenteren die je statistieken op Facebook en/of Twitter weergeven.

Piktochart

Piktochart geeft je de mogelijkheid om je eigen infographic te bouwen met behulp van vooraf gemaakte vormen, graphics, logo’s en eigen foto’s. Je selecteert eerst een vooraf opgemaakte template en bewerkt die daarna zoveel als jezelf wil. Dit bespaart je veel tijd aangezien de basis er al staat, maar toch kan je het aanpassen tot iets unieks.

Piktochart is helemaal gratis, maar door te upgraden naar ‘Pro’, vanaf 15 dollar per maand, kan je kiezen uit veel meer templates, foto’s en graphics. Bovendien verdwijnt het Piktochart watermerk onderaan je infographic.

Easel.ly

Easel.ly werkt op dezelfde manier als Piktochart maar is minder uitgebreid. Je kan ook de achtergrond, vormen, objecten, tekst en eigen foto’s toevoegen, maar de lengte is beperkt. Hierdoor heb je minder vrijheid en is er weinig plaats om je informatie te plaatsen.

De website loopt nog in een testfase waardoor er steeds nieuwe features bijkomen. Zeker één om in de gaten te houden.

Vizualize.me

Vizualize.me werkt zoals Visual.ly met data uit een sociaal netwerk. Maar deze website is volledige gefocust op LinkedIn en zet je profiel om in een visuele CV.

Jouw skills en ervaring worden in enkele seconden in een leuke infographic gegoten. Het is eens wat anders dan de zoveelste cv waarin al je kwaliteiten droog opgesomd worden.

Gebruik jij andere tools of heb je al enkele resultaten gepubliceerd? Laats het ons weten op Twitter @Contactpunt of op onze Facebookpagina!