Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Design

World peace day in beeld: goed of slecht?

Op21, sep 2012 | In Design, Online trends en inzichten, Social Media, Web | Dooradmin

21 september is de traditionele datum voor ‘World Peace Day’ of de Internationale Dag van de Vrede. In het verleden zorgde deze dag voor heel wat opvallende campagnebeelden. Ook dit jaar duiken er enkele opvallende, maar creatieve beelden op.

Het Indische advertentiebureau I&I lanceerde campagnebeelden waarbij grote leiders en harde dictators gecombineerd worden in één beeld. Zo zien we onder andere ‘Obama Bin Laden’ de combinatie van Osama Bin Laden en de Amerikaanse president Barack Obama.


Reclamebureau Leo Burnett en de sociale beweging Recipeacewillen op deze Internationale Dag van de Vrede de keuken laten spreken in plaats van wapens. Chefs en allerhande foodies kunnen recepten doorsturen, bereiden of vredesmaaltijden bestellen bij deelnemende restaurants die in het verleden conflicten hebben opgelost.

A Lap Around The World‘ wil mensen inspireren om te tweeten met hashtag #PeaceDay21Sep. Het wil voor het einde van de Internationale dag van de Vrede een lijn vormen over de hele wereld om vrede letterlijk in kaart te brengen.

Heb jij nog andere leuke of opvallende beelden gezien naar aanleiding van deze vredesdag? Laat het ons weten @contactpunt!