Image Image Image Image Image

Digitaal bureau Contactpunt ondersteunt uw bedrijf van A tot Z

Scroll to Top

Naar boven

Online trends en inzichten

Foursquare verdeelt de taken

Op21, jun 2014 | In Online trends en inzichten, Social Media | Dooradmin

De Foursquare app is volledig vernieuwd. De mobiele topper heeft zijn applicatie opgesplitst in twee onderdelen: Foursquare en Swarm. Hiermee zegt de originele app het inchecken op locaties vaarwel om zich toe te spitsen op het ontdekken van gezellige locaties en bezienswaardigheden, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Het sociale gedeelte wordt vanaf nu opgevangen door de nieuwe Swarm app die perfect samenwerkt met zijn grote broer.

Het vernieuwde concept

Het alom bekende mobiele programma kan met meer dan 50 miljoen gebruikers op zijn minst een hit genoemd worden. De app heeft een hoge functionaliteit. Ze wordt gebruikt om locaties te scannen en leuke plaatsjes te ontdekken. Deze plaatsjes variëren van eettenten en funky bars tot monumenten en natuurdomeinen. Kortom, iedereen vindt zijn gading in de applicatie. Tot voor kort kon je met FourSquare jezelf inchecken op een bepaalde locatie. Zo konden je vrienden ten alle tijden zien waar je was. Bij het inchecken kon je een korte review toevoegen aan je check-in locatie. Het concept werkt perfect, maar om uitbreidingsmogelijkheden te creëren en de functionaliteit te verbeteren, splitsten de makers van de toepassing het sociale deel van de app af in een gloednieuwe applicatie: Swarm.

swarm, foursquare, nieuwe app

Interactief en sociaal

Swarm is een stevige, functionele applicatie waarmee je je locatie op een aangename manier kan delen op alle social media. Inchecken doe je vanaf nu met de nieuwe interface. Het programmaatje doorzoekt je telefooncontacten en linkt je met iedereen. Ook je Facebook en Twitter contacten kunnen geïmporteerd worden. De applicatie weet ten alle tijde waar je je bevindt, maar je kiest zelf of je die informatie wil delen met anderen. Voor sommigen is het een inbreuk op de privacy. Maar anderen maken gretig gebruik van de mogelijkheden. De app toont je wie zich in je buurt bevindt en biedt de mogelijkheid om afspraken te maken of vrienden uit te nodigen. Zo integreren de makers van de app social media naadloos voor een optimaal gebruiksgemak.

swarm check-in, swarm app, apps, social media apps

Reviews en voorstellen op jouw maat

De oorspronkelijke Foursquare app krijgt ook een betere gebruikerservaring. FourSquare onthoudt je persoonlijke keuzes en reviews om je zoekresultaten beter te personaliseren en gelijkaardige locaties voor te stellen. De automatische locatievoorstellen zijn aangepast aan het tijdstip. Zo krijg je ‘s ochtends voorstellen voor de beste ontbijtplaatsen, terwijl je om 22u eerder voorstellen voor bars en café’s zal ontvangen. Beide applicaties weten bovendien altijd waar jij je bevindt, ook al ben je de applicatie niet aan het gebruiken.

Gebruikers die al lange tijd met de populaire applicatie werken, lijden voorlopig het ergst onder hun ontwenningsverschijnselen. Nieuwe gebruikers zijn enthousiaster. Wat vind jij van de nieuwe apps?

Bronnen foto’s: redantler.com, net4tech.net, shoutpedia.comTags | , , , , , , , ,